A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/chemical/public_html/biocide_vew/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 672

Chemicals Database

Informacione te Pergjithshme:


Kjo bazë të dhënash u krijua në kuadër të Projektit “Forcimi i Kapaciteteve për Zbatimin e Qasjes Ndërkombëtare Strategjike për Menaxhimin e Kimikateve (SAICM) në Shqipëri”, 2011-2013. Ky projekt u mbështet financiarisht nga Fondi i Startimit të Shpejtë të SAICM-QSP dhe u zbatua nga Instituti i Shëndetit Publik, me Agjenci Ekzekutive Institutin e Kombeve të Bashkuara për Trajnim dhe Kërkim (UNITAR). Të dhënat e përfshira në këtë bazë të dhënash janë përgatitur dhe rishikuar kryesisht nga specialistë të IshP. Baza ligjore kombëtare për menaxhimin e biocideve: Lista e lëndëve aktive DDD si dhe rregullat dhe kërkesat që duhen plotësuar nga importuesit që të marrin Autorizimin e Importit miratohen me Urdhërin e Ministrit të Shëndetësisë Nr. 365 dt. 3.8.2012 ‘Për miratimin e listës dhe përdorimin e lëndëve që përdoren për dezinfektim, deratizim dhe dezinsektim në shëndet publik’ http://www.moh.gov.al/images/shendet/3b.pdf. Lista e lëndëve aktive që përdoren në shëndet publik rinovohet çdo vit, bazuar në rekomandimet e OBSH-së dhe Direktivat e BE dhe mund të gjendet e publikuar në faqen e Internetit të Ministrisë së Shëndetësisë, http://www.moh.gov.al/images/shendet/3c.pdf (2012) Në këtë bazë të dhënash janë përfshirë lëndë aktive të miratuara për përdorim në vend, si dhe produkte të autorizuara për t’u importuar në Republikën e Shqipërisë.